Een onvervulde kinderwens op latere leeftijd 

Een kinderwens kan al langere tijd spelen. Verschillende redenen kunnen er echter toe leiden dat het alsnog niet gelukt is om zwanger te worden. Misschien ben je de juiste partner nog niet tegengekomen waarmee je graag een gezin zou starten? Of probeer je al geruime tijd, maar wil het niet pakken? De tijd tikt echter door, zonder dat je hier grip op hebt. Een onvervulde kinderwens wordt daardoor een knelpunt, waarbij je je opgejaagd kunt voelen. Zeker als je de 40 nadert of zelfs al voorbij die leeftijdsgrens bent, spelen zorgen over het uitblijven van deze wensvervulling vaak een rol. Waar je eerder nog hoopvol was en vol vertrouwen het moment tegemoet zag, waarop je een positieve test in handen krijgt, zakt de moed steeds verder in de schoenen. Welke mogelijkheden staan nog tot je beschikking als je te maken krijgt met een onvervulde kinderwens op latere leeftijd?

Afname van kansen

Statistisch gezien neemt je kans om zwanger te worden af naarmate je de 40 bent gepasseerd. Eveneens blijkt uit statistieken dat echter steeds meer vrouwen het vervullen van een kinderwens uitstellen. Focus op carrière, het niet ontmoeten van een geschikte partner, of twijfels over het in de wereld brengen van een kind in onzekere tijden, kunnen hiervoor allemaal redenen zijn. Het idee dat je kansen afnemen naarmate je ouder wordt, kan je angst inboezemen. Zeker als je nog geen vooruitzicht ziet dat je situatie binnenkort zal veranderen. Wat als je alsnog niemand gaat tegenkomen? Of als je niet voorbij zorgen of angsten zult durven gaan om te beslissen hoe je jouw kinderwens vervuld wilt krijgen? Moeder worden lijkt door een onvervulde kinderwens op latere leeftijd dan alsnog iets wat ver van je af ligt.

Veel verwachtingen, weinig steun

Tegenwoordig liggen veel verantwoordelijkheden op de schouders van vrouwen. Er wordt verwacht dat je geheel zelfstandig voor jezelf kunt zorgen, ambities hebt op gebied van werk en daarnaast de zorg voor een kind in veel gevallen grotendeels zelfstandig oppakt. In sommige gevallen moet je het zelfs helemaal alleen doen, en kun je niet of nauwelijks terugvallen op steun of hulp. Het krijgen van een kind kan dan als een uitdaging aanvoelen, waarbij je twijfelt of je het wel gaat redden. Genoeg redenen waardoor een kinderwens wordt uitgesteld en je op latere leeftijd met een nog onvervulde kinderwens te maken krijgt. Het is belangrijk om goed in te voelen of een kind werkelijk is waar je voor wilt gaan en hoe dit dan in je leven past. Ook als je wel een partner hebt, maar een positieve test uitblijft, wil je wellicht bekijken waardoor dit komt en wat er gedaan kan worden om alsnog moeder te worden, zelfs op latere leeftijd.

Afstemming op onvervulde kinderwens

Om een onvervulde kinderwens te onderzoeken, kan het helpen om achterliggende dynamieken te bekijken. In een afstemming op onvervulde kinderwens wordt energetisch contact gelegd met dit onderwerp en kan bekeken worden waardoor het vervullen hiervan uitblijft. Welke gevoelens, gedachten, imprints uit je jeugd of jonge volwassenheid draag je nog mee hierover? Welke angsten, twijfels of zorgen spelen mee in het maken van een uiteindelijke beslissing om er werkelijk voor te gaan? Wat heb je nodig om je meer met je kinderwens of een toekomstig kindje te verbinden, zodat jouw kinderwens alsnog wel kan worden vervuld? Hoe ga je om met het ouder worden en speelt leeftijd werkelijk al een factor? Voor een afstemming op onvervuld kinderwens kun je terecht bij Practice Adora, zodat jouw energie kan delen wat nodig is om een verlangen naar een kindje te vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *